Getafix tiedottaa

Työpaikkailmoitus

Tietoturvaan liittyviä uutisia

Toukokuun kybersää oli alkukevättä poutaisampi. FluBot-haittaohjelman hiljentyminen oli merkityksellinen asia kansalaisten kyberturvallisuuden kannalta. Lisäksi Liikenne- ja viestintäviraston uuden määräyksen kautta huijauspuheluihin voidaan puuttua entistä paremmin. Myös Kyberturvallisuuskeskukselle ilmoitettujen palvelunestohyökkäysten määrä oli toukokuussa pienempi kuin normaalisti.
Informaatio- ja kyberturvallisuus kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa. Ne ovat olennainen osa toimivaa yhteiskuntaa. Niihin liittyy myös uhkia, jotka koskettavat meitä kaikkia. Jotta pystymme toimimaan ja osallistumaan yhteiskuntaamme, valvomaan etujamme ja oikeuksiamme, on tärkeää ymmärtää erilaisia uhkia, joihin voimme törmätä arjessamme.
Euroopan unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA) järjesti kyberturvallisuusharjoituksen, jossa testattiin valmiuksia reagoida EU:n terveydenhuollon infrastruktuureihin ja palveluihin kohdistuviin hyökkäyksiin. Suomesta mukana oli Kyberturvallisuuskeskuksen lisäksi useita keskussairaaloita, valtion virastoja ja terveydenhuoltoalan ICT-toimijoita.

G30 tiedottaa