Getafix tiedottaa

Työpaikkailmoitus

Tietoturvaan liittyviä uutisia

Galileo Innovation Challenge keräsi vuonna 2019 kymmeniä osallistujia eri puolilta maailmaa Helsinkiin. Soitimme kolmelle tapahtumaan osallistuneelle tiimille ja kysyimme, mitä heille nykyään kuuluu.
Suomi on osa globaaleja tietoverkkoja. Tämän seurauksena myös Suomeen ja suomalaisiin kohdistetaan tietomurtoja, joissa pyritään tunkeutumisen laajentamisen keinoin luomaan hyökkääjälle mahdollisimman edullinen asema ja työrauha. Tämä Tietoturva Nyt!-artikkeli on osa Tunnetko tunkeutumisen laajentamisen? -juttusarjaa, jonka ensimmäisessä osassa käsittelemme ilmiötä ylätasolla.
Emotet-bottiverkon haltuunotto toi valoa tammikuun kybersäähän. Säätä synkensi tietojenkalastelu, jossa väärät hakukonetulokset vievät oikean verkkopankin sijasta rikollisten kalastelusivulle.
Miltä näytti Tietoturvan vuosi 2020? Vastaamon tietomurto, pandemia ja etätyöt, Koronavilkku-sovellus, Emotet-haittaohjelma ja teknisen tuen huijauspuhelut tekivät kybervuodesta hurjan. Myös 5G:n tietoturva ja turvallisuussääntelyn muutostarpeet puhututtivat. Kertaa keskeiset käänteet katsauksestamme ja löydä eväät parempaan kyberturvallisuusvuoteen 2021.
IoT- ja automaatiomaailmassa haavoittuvuuksien hallinta on poikkeuksellisen haastavaa - ja samalla tärkeää. Ohjelmisto-omaisuuden yksityiskohdat ja vastuut hukkuvat helposti monimutkaisuuteen. Kyberturvallisuuskeskus suosittelee järjestelmien omistajia ottamaan avuksi 'ohjelmistojen materiaaliluettelon' (Software Bill of Materials, SBOM). SBOM auttaa tunnistamaan omissa ohjelmistoissa olevat haavoittuvuudet ja paikkaamaan ne ajoissa.

G30 tiedottaa