Getafix tiedottaa

Työpaikkailmoitus

Tietoturvaan liittyviä uutisia

Kesäkuussa nautittiin valosta vain tietomurto- ja tietovuotorintamilla. Muutoin kyberkelejä vietettiin perinteisesti pilvien alla. Varoitukseltakaan ei vältytty, kun haittaohjelmaa levittävät tekstiviestit rynnivät suomalaisten puhelimiin. Päivitimme kyberturvallisuusilmiöistä kertovia tilastojamme ja kyberuhkien TOP5-kärkeä - mukana nyt kolme uutta kuvausta. Ota mukava asento ja tartu kybersääpakettiimme!
Huijausviestejä lähettävä FluBot-kampanja on aktivoitunut Suomessa kesäkuussa ja on edelleen riesanamme. Kyberturvallisuuskeskukselle tulleiden ilmoitusten perusteella suomenkielellä kirjoitettuja huijausviestejä lähetetään tekstiviestitse tällä hetkellä arviolta tuhansille suomalaisille viikossa. Aikaisemmin viesti ilmoitti "Pakettisi olevan matkalla" ja nyt huijausviesti hyödyntää vastaaja-teemaa "Sinulla on 1 uusi vastaajaviesti".
Solarwinds julkaisi haavoittuvuustiedotteen 9.7.2021 liittyen Microsoftin tutkijoiden löytämään haavoittuvuuteen Serv-U Managed File Transfer ja Serv-U Secure FTP -tuotteissa. Haavoittuvuutta (CVE-2021-35211) hyväksikäyttämällä hyökkääjän on mahdollista suorittaa etänä omaa ohjelmakoodiaan palvelimella korotetuin käyttöoikeuksin (Remote Code Execution). Microsoftin mukaan haavoittuvuutta on jo havaittu hyväksikäytettävän aktiivisesti rikollisten toimesta.
Sähköisten palvelujen tarjoajien tulee lain mukaan pyytää käyttäjältä suostumus palvelussa käytettävien muiden kuin välttämättömien evästeiden käyttöön. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on valmistellut ohjeistuksia evästeiden ja niiden kaltaisten tekniikoiden käyttämisestä lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Ohjeistusluonnokset ovat nyt julkisesti kommentoitavana 9.8.2021 asti lausuntopalvelu.fi:ssä ennen niiden viimeistelyä ja julkaisua:
Kuinka lasta voi opastaa liikkumaan netissä turvallisesti? Aiheesta kirjoittaa kehityspsykologian asiantuntija Katariina Leivo Suojellaan lapsia ry:stä. Vieraskynä liittyy Turvallisesti digiliikenteessä -projektiin, jota vetää Suojellaan lapsia ry ja jossa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on mukana.

G30 tiedottaa