Getafix tiedottaa

Työpaikkailmoitus

Tietoturvaan liittyviä uutisia

Olemme taas mukana Mediataitoviikolla 8. - 14.2.2021 vahvistamassa lasten ja aikuisten tietoturvataitoja. Turvalliset digitaidot kannattaa omaksua heti älylaitteen ensikosketuksesta aina taaperosta senioriin. Osallistu sinäkin!
Rikolliset ovat kalastelleet suomalaisten verkkopankkitunnuksia ja siirtäneet suuria summia uhrien pankkitileiltä. Miten tämä on mahdollista, kun verkkopankeissa käytetään lukuisia turvatoimia? Pankin omien turvatoimien lisäksi asiakkaiden kannattaa edelleen noudattaa varovaisuutta verkkoasioinnissa.
Tavallista internetin käyttäjää uhkaavat huijausansat, joita verkkorikolliset virittävät eteemme päivittäin. Kaikki ansat eivät lepää vain internetin syövereissä, sillä nettihuijari voi tarttua myös puhelimeen. Organisaatiossa uhkia aiheuttavat huterat etätyöratkaisut, haittaohjelmat ja tietojenkalastelu. Tässä tietoturvauhkien ja -ratkaisujen TOP 3 arkeen ja työpaikoille vuonna 2021.
Unix-käyttöjärjestelmien Sudo-ohjelmasta on löydetty vakava haavoittuvuus. Puskurin ylivuotohaavoittuvuus mahdollistaa paikallisille käyttäjille oikeuksien korottamisen pääkäyttäjän (root) tasolle ja tunnistautumisen ohittamisen. Ohjelmaan on julkaistu päivitys, joka tulee asentaa välittömästi.
Apple julkaisi iOS 14.4 version ja samalla paikkasi kolme vakavaa haavoittuvuutta, joita on jo voitu käyttää aktiivisesti hyväksi. Suosittelemme päivittämään laitteenne käyttöjärjestelmän mahdollisimman pian uusimpaan versioon.

G30 tiedottaa